Documentatie

Overzicht van alle gestelde schriftelijke vragen

Hier vind je een overzicht van alle schriftelijke vragen die ik gesteld heb aan het Utrechtse college (burgemeester en wethouders). > typ in de zoekbalk rechts ‘Rajkowski’

*Als gemeenteraadslid heb je verschillende instrumenten om dingen in jouw gemeente te veranderen of te controleren. Eén instrument is ‘schriftelijke vragen’ stellen. Je maakt dan een lijst met vragen, zoals: ‘is het college het met de VVD eens dat buurtbewoners moeten kunnen meebeslissen over de inrichting van hun wijk?’. Die vragen gaan dan naar ‘het college van burgemeester en wethouders’. Binnen 6 weken krijg je antwoord op je vragen. Zijn de antwoorden zoals je wilt, dan heb je wellicht via het stellen van vragen al je doel bereikt. Soms ben je niet blij met de antwoorden en dan vraag je een debat aan. Bij zo’n debat hoop je dan dat andere partijen het met je eens zijn, zodat de wethouders alsnog kan opdragen om iets te doen.

Wat doet een gemeenteraadslid?

Op mijn instagram account vind je een verzameling ‘inkijkje in de raad’ bij de hoogtepunten. Je kan me vinden als: queenyraj of klik of het instagram icoontje hieronder.

Of kijk hier voor een formeler filmpje over wat het raadswerk inhoudt.