Mijn Utrecht

Mijn Utrecht is een gemeente waarin haar inwoners de ruimte te krijgen om te studeren, wonen en werken. Een liberaal en veilig Utrecht.  Zelf ga ik graag naar de stad om te winkelen of om een drankje of dansje te doen.
utrecht

Favoriete plekjes in de wijk

Ik heb een paar favoriete plekjes in Wijk West. Zo vind ik het heerlijk rustgevend om langs het kanaal te wandelen. In Oog in Al kan je als de zon schijnt heerlijk relaxen. Ook loop ik graag door de Kanaalstraat en struin ik alle groenteboeren af voor mijn boodschappen.

Wijk West

Wijk West is een bruisende wijk met veel actieve en betrokken inwoners. Een voorbeeld hiervan is PaviljoenPop op de kop van Lombok heeft de eerste prijzen al binnen gehaald bij het ‘Jij Maakt Utrecht-festival’.

Een ander mooi voorbeeld is de buurt Oog in Al. Het is een jong en actief gedeelte van Wijk West. Zij beheren de hertenweide in park Oog in Al en verzorgen de hertjes.

Het thema ‘mobiliteit’ speelt hier een grote rol. Er zijn plannen voor een fietsbrug vanuit Leidsche-Rijn en komt midden in Oog in Al een ondergrondse parkeergarage. Dit betekent dat mobiliteit komende jaren een belangrijk thema in deze wijk zal zijn.

Het is hierbij van belang om files te bestrijden en genoeg parkeerplekken te creëren. Ook moet rekening gehouden worden met doorstroming voor fietsers en veiligheid voor voetgangers in de wijk.

Mocht je tips hebben voor onze gemeente of vragen hebben over het raadswerk, dan ben ik altijd bereikbaar voor commentaar, ideeën etc op: q.rajkowski@utrecht.nl.

Ook ben ik te volgen op twitter: @QueenyRaj