Open balies Stadskantoor op zaterdag.

Om de dienstverlening van de gemeente verder te verbeteren, zou het Stadskantoor voortaan ook op zaterdag open moeten. Dat oppert de Utrechtse VVD, die het niet meer van deze tijd vindt dat bewoners alleen doordeweeks hun paspoort aan kunnen vragen.

VVD-raadslid Queeny Rajkowski wil dat het stadsbestuur snel gaat experimenteren met het openstellen van het Stadskantoor op zaterdagochtend. “Het is dan niet meer nodig werkafspraken te verzetten om een paspoort af te kunnen halen bij de gemeente”, betoogt Rajkowski. “Wat mij betreft gaat het Stadskantoor op termijn zelfs het hele weekend open, maar een pilot op zaterdagochtend is een goed begin.”

Er zijn in het weekend geen hogere kosten aan de openstelling verbonden, geeft Rajkowski aan. Dat heeft te maken met wijzigingen in de cao. Voorheen had een ambtenaar sowieso recht op een toeslag in het weekend, maar die is vervallen zolang de ambtenaar een werkweek heeft van maximaal vijf dagen.

De VVD bracht het plan in bij de behandeling van de Voorjaarsnota in de commissie Mens en Samenleving op maandagavond. De wethouder gaf aan het idee graag te onderzoeken en komt er op een later moment op terug.

Foto: DUIC
http://vvdutrecht.nl/nieuws_24567/77082/

Kies Queeny.

Zodra het weer beter gaat met ons land, wil ik ervoor zorgen dat het niet alleen uit rapporten en ranglijstjes blijkt dat het goed gaat, maar dat mensen thuis het ook voelen. Daarvoor moeten we ondernemers, middeninkomens en de publieke sector herwaarderen. Dat uitgangspunt wil ik meenemen naar Den Haag zodat we samen sterker verder kunnen.

Samen sterker verder en hoopvol de toekomst tegemoet. Die toekomst bepaal jij op 17 maart.

Stem Queeny Rajkowski, VVD plek 13.

Wil je mij iets meegeven? Ik drink graag een digitaal bakje koffie met je. Die kan je inplannen op: koffiemetqueeny.nl

Standpunten.