‘Thuis in Utrecht’, verkiezingsprogramma Utrechtse VVD 2018

November 2017 – Utrecht. Stad in ‘het hartje van het land’. Al eeuwenlang het kruispunt van wegen, water en sporen. Een populaire stad om in te wonen, te leven en te werken. De populariteit zorgt ervoor dat Utrecht groeit. Groei biedt kansen, maar zet ook de leefbaarheid in de stad onder druk. Het wordt drukker op straat en de vraag naar voorzieningen neemt toe. Dit vraagt om politieke keuzes zodat Utrecht zichzelf kan blijven en Utrechters zich thuis (blijven) voelen in hun stad.

Hoe wil de VVD dit bereiken? Wij willen de makers, denkers en doeners van de stad een podium bieden. Om hen te laten uitblinken en om nieuwe bedrijvigheid mogelijk te maken. Ondernemen en werken moet lonen. Te veel Utrechtser staan langdurig aan de kant en hebben geen zich op werk. Wij willen ervoor zorgen dat elke Utrechter een baan heeft die bij hem of haar past.

  • In Utrecht krijg je het beste onderwijs en de beste zorg. Wel handen uit de mouwen en kansen grijpen.
  • Een open en tolerante stad, die wat ons betreft grenzen stelt als normen worden overschreden en waarden onder druk staan
  • Straten, pleinen en parken horen veilig en schoon te zijn. Utrecht is toonaangevend als het gaat om duurzaamheid. Afvalinzameling moet goed zijn.
  • Dienstverlening zowel online als offline, maar met name van hoge kwaliteit.
  • Parkeren makkelijker en gebruiksvriendelijker
  • Investeren in voetganger, fiets, openbaar vervoer en auto

De VVD is een partij die luistert, het gesprek aangaat en keuzes maakt als het nodig is. Bij ons geen doorgeschoten idealisme, opgeheven vingert of plannen om de vrijheid van Utrechters onnodig te beknotten. Ons programma komt voort uit een rotsvast optimisme: wij geloven in de kracht van onze stad en haar inwoners.

De verkiezingen op 21 maart 2018 zijn bepalend voor de vraag hoe Utrecht omgaat met de aanhoudende groei van de stad. De VVD zet alles op alles om ervoor te zorgen dat bestaande en nieuw bewoners zich thuis (blijven) voelen in de gemeente. Dat is onze belofte aan alle bewoners van Utrecht, Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens.

Wil je het hele verkiezingsprogramma lezen? Download hem dan hier.

Blijf op de hoogte.

Volg mij op social media.