VVD blij met prioriteit aanpak jeugdgroepen.

De aanpak van overlastgevende jeugdgroepen wordt de komende jaren een van de prioriteiten in de criminaliteitsbestrijding van de gemeente. De VVD strijdt daar al jaren voor en is blij dat de gemeente de komende jaren speciale aandacht besteedt aan het aanpakken én voorkomen van criminaliteit onder jongeren.

De gemeenteraad stelde donderdagavond het zogenaamde Integraal Veiligheidsplan vast, waarin de prioriteiten op het gebied van Veiligheid voor de jaren 2015 tot 2018 worden vastgelegd. De eerste prioriteit in het plan betreft het tegengaan van High Impact Crime, zoals woninginbraken, straatroven en geweld tegen personen. De aanpak van overlastgevende jeugdgroepen is de tweede prioriteit.

“Het is van groot belang dat Utrechters niet alleen veilig zijn, maar zich ook veilig voelen”, betoogt VVD-raadslid Queeny Rajkowski. “Uit het werkbezoek in Overvecht dat ik heb georganiseerd blijkt dat jongerengroepen daar voor de grootste overlast zorgen. Goed dat we dat nu extra gaan aanpakken.” Rajkowski benadrukt daarbij ook het belang van het voorkomen van criminele carrières van jongeren.

De VVD rekent erop dat de prioriteiten in het veiligheidsbeleid ervoor zorgen dat de criminaliteitscijfers de komende jaren blijven dalen.

Kies Queeny.

Zodra het weer beter gaat met ons land, wil ik ervoor zorgen dat het niet alleen uit rapporten en ranglijstjes blijkt dat het goed gaat, maar dat mensen thuis het ook voelen. Daarvoor moeten we ondernemers, middeninkomens en de publieke sector herwaarderen. Dat uitgangspunt wil ik meenemen naar Den Haag zodat we samen sterker verder kunnen.

Samen sterker verder en hoopvol de toekomst tegemoet. Die toekomst bepaal jij op 17 maart.

Stem Queeny Rajkowski, VVD plek 13.

Wil je mij iets meegeven? Ik drink graag een digitaal bakje koffie met je. Die kan je inplannen op: koffiemetqueeny.nl

Standpunten.