VVD wil einde malafide praktijken glazenwassers

De Utrechtse VVD heeft met grote verbazing kennisgenomen van de uitzending van het VARA-programma Rambam op woensdagavond 14 januari. In het programma werd getoond hoe malafide glazenwassers straten in onder andere Leidsche Rijn opeisen en andere glazenwassers intimideren. De VVD wil dat deze praktijken aangepakt worden en stelt dinsdagavond vragen aan de burgemeester.

Rambam liet in de uitzending zien hoe sommige bestaande glazenwassers nieuwkomers in Leidsche Rijn bedreigen. Tevens komen in het programma bedrijven aan het woord die bevestigen dat er regelmatig sprake is van intimidatie en bedreiging van glazenwassers in Utrecht en Amersfoort.

De VVD wil van de burgemeester horen of deze praktijken al eerder bekend waren en zo ja, welke maatregelen het stadsbestuur er in het verleden al tegen genomen heeft. De liberalen stellen verder voor dat het college de problematiek aankaart bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten en de ministeries van Veiligheid en Justitie en Economische Zaken, zodat er een gezamenlijke aanpak gecreëerd kan worden.

“Het is schokkend dat glazenwassers niet gewoon hun werk kunnen doen”, aldus VVD-raadslid Queeny Rajkowski. “Aan de bedreigingen en intimidaties moet zo snel mogelijk een einde komen.”

foto RAMBAM (vara)

Blijf op de hoogte.

Volg mij op social media.